Moje čtecí rutina | Pro knihomoly

By Booklover Niky - dubna 21, 2017

Ahoj! Rozhodla jsem se, že se také zapojím do projektu od Rodaw z Knihánkova do KNIHOVNÍČKU. Budu mít pod úvodní fotkou odkaz na všechny knihovníčky, které napíšu, a stane  se z toho moje nová rubrika. Původně jsem měla v plánu vydat názory na autory, ale to počká. Projekt od Irenky je naprosto skvělý a jsem ráda, že můžeme prostřednictvím Verči psát i články.

No takže Moje čtecí rutina není asi tak úplně rutinou, ale nevadí. Jelikož studuji na víceletém gymnáziu, mám někdy hodně učení a nestíhám číst tak, jak bych si přála, ale i přesto mám pak zvyků, které dělám opakovaně.






1. ČAJ

Čaj je můj must-have a to nejen ke čtení, ale ke všemu. Čaj piji kdykoliv. Mám pár oblíbených čajů, které si vybírám stále dokola (Heřmánkový, Zelený s jasmínem, Mátový, Meduňkový atd.)

2. SVÍČKY

Svíčky pálím ve všech ročních obdobích, protože čtení dodávají tu správnou atmosféru. Nejvíce pálím svíčky na podzim, v zimě.

3. POSTEL

POSTEL!!! Postel je moje hlavní čtecí útočiště, čtu si tam ráno, večer a obecně tam s knihou trávím hodně času, protože je to jedno ze dvou míst kde mám noční lampičku, na což navazuje bod 4.

4. KŘESLO 

 To je to druhé místo kde mám lampičku na čtení. Zde trávím poslední dobou možná více času, ale postel stále zůstává na tomto seznamu před křeslem.

5. ZÁLOŽKY 

Miluji všechny možné druhy záložek, některé si sama vyrábím, ale nejraději mám magnetické. Záložku používám vždy, i když to má být pouze kus papíru či jízdenka z MHD.

6. ČAS 

Většinou čtu odpoledne, kdy už se schyluje k večeru, ale o víkendech trávím všechna rána s nosem zabořeným ve stránkách.

Tohle byly všechny mé rituály a zvyky, které praktikuji při čtení. A co vy, zapojíte se do Knihovníčka? A napište mi do komentářů na jakou knihu byste chtěli recenzi.

Fotky jsou moje a můžete je nalézt na mém instagramu @booklover.niky
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Úplně jsem se vrátila do doby, kdy jsem chodila na gympl. 6 let, část života :D Budu Ti držet pěsti, ať toho času na čtení máš co nejvíc a učení jde rychle do hlavy. To množství je totiž někdy fakt děsivé :-) ufff, nechtěla bych se vrátit zpátky :-D
    Kolik za den cca vypiješ čajů?:)
    To křeslo vypadá moc pohodlně :-)
    Moc děkujeme za zapojení se 💜

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hrozně moc děkuji za tak krásný komentář 💜 Někdy je toho učení vážně hodně, ale ráda si udělám čas na čtení 😁 Čajů vypiji docela dost, je to různé cca. 1-3 denně. A to křeslo jen tak nevypadá, ono totiž moc pohodlné je 😁 Ráda se zapojím i u dalších témat 👍💜

      Vymazat
  2. Skvělý! :) spíš než s časem mám problémy se soustředěním, někdy mám v hlavě milion dalších věcí a nemůžu se soustředit na písmenka :D ale poslední dobou se to díkybohu lepší, vybírám si samé skvělé knihy, to bude tím :) taky musím mít čaj ke všemu, i ke čtení a nejradši čtu na poteli nebo v létě venku :)
    lets-talk-about.blog.cz

    OdpovědětVymazat