Názor na knihy od Rainbow Rowellové | Pro knihomoly

By Booklover Niky - května 05, 2017

Výsledek obrázku pro rainbow rowellAhoj! Dnes jsem si pro vás připravila nový koncept a to Názory na spisovatele. Prvně bych vám ráda pověděla o Rainbow Rowellové, jedné z mých nejoblíbenějších autorek.








Knihy:

Fangirl
Výsledek obrázku pro fangirl
Eleanor & Park
Výsledek obrázku pro eleanor a park










Nedej se 
Výsledek obrázku pro nedej se
Výsledek obrázku pro eleanor and park tumblr


Ahhh!! Kde začít... První knihu, kterou jsem od Rainbow Rowell četla byla Eleanor a Park. Eleanor a Park je kniha plná nevšední romance z 80. let 20. století. Hlavní hrdinové nejsou úplně ztělesněním královny a krále plesu. Eleanor má husté zrzavé vlasy, robusní postavu a originální vkus oblečení. Park je poloviční Korejec malého vzrůstu, pankový a komiksový fanoušek. No napadlo by vás, že tyhle 2 spolu skončí?

Kniha mě uchvátila a v její tvorbě jsem musela pokračovat a na řadu přišla Fangirl. 

Hlavní postavou je Cath, dvojče Wren. Cath spolu se sestrou odcházejí na vysokou, ale po celoživotním soužití spolu nebudou sdílet pokoj. Cath je velká fanynka fantasy série Simon Snow (něco jako HP) a na internet zveřejňuje svoje fanfikce z tohoto světa. Na vysoké potká nové přátele Reagan a Leviho.

Panebože!! Tahle kniha byla (podle mě) ještě lepší než Eleanor a Park. Četla jsem jí jedním dechem, asi kvůli tomu, že jsem se hodně sžila s Cath.

Výsledek obrázku pro fangirl rainbow rowell tumblrA poslední...Nedej se. Tato kniha pojednává o již zmiňovaném Simonu Snowovi. Fantasy svět plný magie, napětí a homosexuality. Simon Snow totiž chodí s neodolatelným Bazem.
Kniha se mi také velmi líbila, ale není moje nejoblíbenější.

Rainbow Rowellová je autorka s neuvěřitelným spisovatelským talentem. Dokáže napsat knihu tak, aby jsem měla nutkání číst dál a dál až mě pohltí. Patří mezi menšinu autorek, od kterých kupuji vše, co vydá. Její styl psaní je svižný, lehký a prostě YA :D.

Všechny její knihy velice doporučuji!

Doufám. že se vám nový koncept líbí a napište mi do komentářů koho uvidím na Humbooku 2017, protože jsem se stala jedním z ambasadorů, za což jsem neuvěřitelně vděčná.

Booklover Niky






  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Od Rainbow Rowell jsem četla Eleanor & Park, a pak taky Fangirl. Kniha Eleanor & Park mě moc nezaujala a nelíbil se mi ten víceméně otevřený konec. Fangirl byla podle mě lepší. Teď mám ale dilema, jestli si mám přečíst i knihu Nedej se. Námět mi totiž přijde tak trochu pohádkový.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No nevím jestli máš ráda Harryho Pottera, ale je to něco podobného, akorát více YA bych řekla.

      Vymazat