Šestero | Recenze

By Booklover Niky - května 14, 2018

Å estero Ahoj! Mám pocit, že teď píšu jenom recenze a mám i štěstí na dobré knihy. Jednu takovou vám dnes představím. Jmenuje se Šestero.










Šestero (130 str.) - Vlašarma Norjana (Vlasta Braunová, Šarlota Kšírová, Matouš Malý, Norbert Hasse, Jana Mrkosová, Natálie Tlustošová)

Prvně vám představím knihu jako takovou, pak krátce shrnu obsah a nebude chybět ani můj názor.

Knihu napsalo 6 studentů ve věku 14-17 let pod vedením MgA. Jany Mifkové. Všichni mají jedno společné - navštěvují Základní uměleckou školu Františka Drdly ve Žďáru nad Sázavou.

V knize naleznete 6 horrorových příběhů, které na sebe nenavazují, ale přesto se krásně doplňují a vytváří hezký celek. Povídky jsou Hraběnčina krev, Aokigahara, Tajemství, Dvojčata, Ve stínu noci a Alice Whitemoorová.

Hraběnčina krev (Vlasta Braunová)
Povídka je napsána z pohledu Beccy, která se svými kamarádkami dvojčaty Lucy a Bellou odjíždí na prázdniny na zámek za bohatým strýčkem dvojčat. Po příjezdu se dozví o tajemném osudu šílené hraběnky Rebeccy, která tu dříve žila. Byla to jen povídačka nebo pravda a hraběnka stále prahne po pomstě?

Ona ví. Ona se probudí a pomsta nás pak nemine. Všechny nás zahubí.

Aokigahara (Norbert Hasse)
Příběh vypráví o Else, která se se svojí sestrou Stefany a kamarády vydává do hlubin japonského lesa Aokigahara, o kterém se vypráví hrůzostrašné věci. Nikdo jim však nevěří a stejně svoji prohlídku lesem podniknou. Vždyť je to jen obyčejný les, nebo ne?

V lese Aokigahara byla nalezena mladá dívka neznáme totožnosti, pravděpodobně Evropanka, přibližného věku 20-25 let. Dívka trpí amnézií a ztrátou řeči.

Tajemství (Šarlota Kšírová)
V příběhu vystupují Julie a Rosie a novináři, kteří je přijdou navštívit. Holky si pro ně však nachystaly překvapení. Odhalí novináři tajemství, které by se v jejich článkem dostalo na titulní stranu novin?

Vždycky měly rády, když mohly někoho vyděsit. A když to mohlo být k smrti, líbilo se jim to ještě víc.

Dvojčata (Matouš Malý)
Příběh vypráví o dvojčatech Anně a Mary, která doslova upálila svého otce. Všichni psychiatři je nezvládají a přenechávají práci někomu jinému, proto se setkáváme s Kate Howardovou, která je dostala na starost. Děvčata jsou však i pro ni oříškem. Jsou opravdu tak šílená, aby zabily vlastního otce nebo jsou to jen nevinné chudinky?

,Mám pocit, že tehdy jsme zapálily náš dům a upálily tátu,´ zazněl jí za zády nenucený a nepřirozeně hluboký dívčí hlas.

Ve stínu noci (Jana Mrkosová)
Příběh vypráví o vrahovi, který měl perfektní plán, kdyby tu nebyla Annie a nezahlédla ho a on nezahlédl ji...

Tak dlouho se skrýval před světem. A je to vůbec sen? Jenže i vrazi čtou noviny. A teď se chce zbavit svého jediného svědka.

Alice Whitemoorová (Natálie Tlustošová)
Hlavní hrdinkou je Alice, která trpí chorobou. Seznamuje se s doktorkou Planski a zdá se, že všechno zvládá, ale pak se jí život obrátí naruby a nic není jako dřív...

V následujících minutách se po dlouhé chodbě ozýval kulhavý krok a šustění doktorova pláště. Pak nebylo slyšet nic.


Kniha se mi moc líbila. Jak už jsem psala povídky se krásně doplňují tím, jak jsou každá jiná. Jsou krátké, takže se kniha čte rychle. Nechybělo napětí a strach. Obvykle horrory nečtu, ale tohle bych si klidně znovu přečetla. Náměty povídek byly velmi zajímavé a originální. Jelikož se jedná o moje vrstevníky mohu se s nimi srovnat. Smekám. Je mi 15 a taky píšu ráda, ale nevím, jestli mám na to, abych napsala knihu (zatím určitě ne). Ale oni na to mají a povedlo se jim to. Hodnotím 4/5 *.

Knihu moc doporučuji - přečtěte si ji!!!!!

Moc vám, autorům Šestera, děkuju za knihu, jste skvělí a pokračujte v tom!

Tak zase u příštího článku...

Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů