Názor na knihy od Cassandry Clareové | Pro knihomoly

By Booklover Niky - října 01, 2017

Výsledek obrázku pro cassandra clare Ahoj, po dlouhé době tu mám další příspěvek do rubriky Názory na autory (nezanevřela jsem na to, nebojte). Tentokrát je to názor na autorku mých oblíbených Nástrojů smrti, Temných lstí (na Paní půlnoci mám recenzi odkaz zde) a Pekelných strojů a nesmíme zapomenout na sérii Magistérium, kterou napsala spolu s Holly Blackovou. Ano, dnes vám představím Cassandru Clare (nebo spíše její literární tvorbu).




Knihy:

Nástroje smrti
Výsledek obrázku pro nástroje smrti

Pekelné stroje

Výsledek obrázku pro pekelne strojeVýsledek obrázku pro mechanický princVýsledek obrázku pro pekelne stroje



Temné lsti
Výsledek obrázku pro paní půlnoci












Magisterium - napsala s Holly Blackovou
Výsledek obrázku pro bronzový klíč
Od autorky jsem četla všechny zmíněné knihy a předem říkám, že se mi všechny moc líbily. Postupně si rozebereme sérii po sérii a na závěr vám povím můj celkový názor.

Nástroje smrti byly první sérií, kterou jsem od autorky přečetla. A popravdě jsem se totálně zamilovala. Prostředí lovců stínů je úchvatné. Je to skvělé neotřelé fantasy. Postavy Clary a Jace jsem shipovala už od samého začátku, řekněte, kdo by s takovým hezounem nechodil :D. Po pár dílech jsem prokoukla autorčin systém: 100 stránek vás nechá vytvořit si jisté představy o tom jak bude kniha pokračovat. Dalších 100 vám už trošku odhaluje konec (nebo si to alespoň myslíte). BUM posledních 100 je úplným převratem toho, co jste čekali (a takhle šokující to není jenom ve všech dílech, ale ve všech jejích sériích!). Nástroje smrti doporučuji, jsou sice dlouhé, ale věřte mi, že vám to při čtení vadit nebude.




Temné lsti - Paní půlnoci. O této sérii/knize se nebudu moc rozepisovat, jelikož jsem na ni napsala recenzi (za knihu děkuji dobre-knihy.cz). Nevím, co se mi líbilo více jestli Temné lsti nebo Nástroje smrti (obojí bylo BOŽÍ). Zase postavy (Julián a Emma, achh) a prostředí bylo skvělé. Na konci srpna/začátku září jsem si dala re-reading Nástrojů smrti, pokračovala jsem čtením Pekelných strojů, no a skončila jsem u re-readingu Paní půlnoci - to mluví za vše ne?









Pekelné stroje ty jsem na rozdíl od předešlých sérií četla pouze jednou a to poprvé v září tohoto roku. Knihy se mi moc líbily, nebudu znovu psát, že se mi líbila zápletka a prostředí atd. (to je snad všem už jasné). Tato sérii se ale liší tím, že se odehrává ve Viktoriánské Anglii. Nevím jak vy, ale já jsem nikdy před tím nečetla sci-fi či  fantasy, které by se odehrávalo v tomto období nebo obecné v minulosti.











Magistérium mi hodně připomínalo Harryho Pottera a Nedej se od R. Rowell. Magie živlů, tajemná škola, 3 kamarádi, kteří se spřátelí na půdě školy, zkrátka se mi série moc líbila a doporučila bych ji všem milovníkům fantasy.


Jak jste asi zaznamenali všechny knihy od C. Clare se mi moc líbily. Je vidět, že má Cassandra velký potenciál, její knihy nejsou populární jen u nás, ale hlavně v zahraničí. Moc její knihy doporučuji, kdo je nečetl, ať to rychle napraví.





Doufám, že se vám líbil dnešní článek, a že se uvidíme i u toho dalšího.
Užívejte si 1. říjnového dne.
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Knížky Casandry Clare MI-LU-JU. Stejně jako u tebe to začalo Nástroji smrti. Potom jsem přečetla Pekelné stroje. Taky naprosto skvělá série, jen mi přišlo, že je tam poměrně dost stejných věcí jako u TMI. Sérii Magisterium mám doma, ještě jsem se ale do ní nepustila, protože čekám, až u nás vyjdou všechny, nebo alespoň většina dílů. Temné lsti doma nemám, ale chystám se na ni!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děláš dobře, že se chystáš na Paní půlnoci. Je B.O.Ž.Í. !! :D

      Vymazat