Koleje v Bradavicích | Deník Potterheada

By Booklover Niky - října 20, 2017

 Ahoj, rozhodla jsem se, že začnu psát články do úplně nové rubriky a to o Harry Potterovi. Můžete to začít psát taky na svůj blog nebo i klidně natáčet videa budu moc ráda. Můžete i přidávat fotky na instagram a to pod #denikpotterheada a nebo mě označte @booklover.niky. Do této rubriky zařadím i společné čtení, které bude někdy na začátku listopadu. Více informací naleznete na mém instagramu @booklover.niky a ve facebookové skupině Společné čtení Harryho Pottera s Booklover Niky. Fotky ke společnému čtení přidávejte k #spolecnectenihp_bn. Kromě společného čtení plánuji články, ve kterých se dozvíme nějaké zajímavosti z tohoto kouzelného světa, o čtení HP v angličtině, soutěž, atd. Doufám, že se vám články budou líbit a tady máte první z nich, o bradavických kolejích.
Dnes vám tedy krátce představím všechny bradavické koleje a dozvíte se i do jaké patřím já.

Prvně něco o tom, jak se vybírají studenti do kolejí. Určuje to Moudrý klobouk. Když se zakladatelé Bradavic nemohli shodnout na tom, jak budou vybírat studenty, podle jakých vlastností, vyrobili Moudrý klobouk a vytvořili koleje. Já sama jsem na Humbooku měla Moudrý klobouk na hlavě a přiřadil mě do Nebelvíru (jako Pottermore) - Jupíí. Při každoročním zařazování si klobouk každý rok skládá novou báseň/píseň, která vypráví o zakladatelích a kolejích.


Výsledek obrázku pro slytherinZmijozel (Slytherin)

Zmijozelská kolej si žádá ambice, mazanost a vynalézavost. Vedoucí v letech 1997-98 byl profesor Horácio Křiklan, který nahradil profesora Severuse Snapea, který nahradil Křiklana už dříve jako profesor lektvarů, když se poprvé Horácio odebral do důchodu. Slavnými studenty ze Zmijozelu jsou Lord Voldemort, Draco Malfoy a obecně všichni Malfoyovi, Blackovi (kromě Siriuse), Dolores Umbridgeová, atd.

zvíře: had
barvy: zelená, stříbrná
element: voda
vlastnosti: vynalézavost, ambice, chytrost, sebeobrana, mazanost
duch: Krvavý Baron
zakladatel: Salazar Zmijozel
SalazarSlytherin

Výsledek obrázku pro hufflepuff Mrzimor (Hufflepuff)

Mrzimor oceňuje tvrdou práci, oddanost, trpělivost, loajalitu a fair play. Pomona Prýtová byla vedoucí Mrzimoru v letech 1991 - 1998, poté profesorka opustila funkci vedoucího Mrzimoru a učitelky bylinkářství (někdy před rokem 2017) a její nástupce pro pozici vedoucí Mrzimoru je v současné době neznámý. Mezi známé mrzimorské studenty patří Cedric Diggory, Mlok Scamander, atd.

zvíře: jezevec
barvy: žlutá, černá
element: země
vlastnosti: obětavost, tvrdě pracující, trpělivost, laskavost, tolerance, věrnost
duch: Pohroma
zakladatelka: Helga z Mrzimoru
Wallofportraits2

Výsledek obrázku pro ravenclawHavraspár (Ravenvlaw)

Havraspár hodnotí inteligenci, znalosti a vtip. Vedoucí Havraspáru byl, v 90. letech, Filius Kratiknot. Mezi významné studenty z Havraspáru patří Ollivander, Lenka Láskorádová, Cho Changová nebo Zlatoslav Lockhart.

zvíře: orel
barvy: modrá, bronzová
element: vzduch
vlastnosti: inteligence, smysl pro humor, moudrost, kreativita, originalita, osobitost
duch: Šedá dáma
zakladatelka: Rowena z Havraspáru
Rowena Ravenclaw WWHP

Výsledek obrázku pro gryffindorNebelvír (Gryffindor)

Nebelvír si cení odvahy, statečnosti a rytířství. Posledním vedoucím Nebelvíru byla Minerva McGonagallová. Slavní nebelvírští studenti jsou Albus Brumbál, Harry Potter, Hermiona Grangerová, Ron Weasley (a ostatní Weasleyovi).

zvíre: lev
barvy: červená, zlatá
element: oheň
vlastnosti: odvaha, rytířství, statečnost
duch: Skoro bezhlavý Nick
zakladatel: Godric Nebelvír
Wallofportraits


Odkaz na moji minulou recenzi na Fantastická zvířata a kde je najít (kniha o zmiňovaném Mlokovi z Mrzimoru) najdete zde. Za recenzní výtisk děkuji dobre-knihy.cz

Dobré knihy.cz


To je pro dnešek vše. Doufám, že se vám kouzelnické články budou líbit (není to totiž nic pro obyčejné mudly)
Booklover Niky
z Nebelvíru

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů