Kouzelná místa | Deník Potterheada

By Booklover Niky - listopadu 23, 2017

Výsledek obrázku pro hogwarts christmas tumblrAhoj potterheadi! Mám tu pro vás další článek do rubriky Deník Potterheada. Dnes vám povím něco o magických místech.
















1. Bradavice

Související obrázek

Kdo by neznal Bradavice. Je tedy nutností je představovat? Je, protože jsou boží. Většina příběhu se odehrává právě tam. Podle mě je to ta nejlepší kouzelnická škola. Žáci jsou v ní rozděleni do kolejí (viz. minulý deník potterheada - ODKAZ). Je to prostě nádhera, obrovský starý hrad plný tajných chodeb (+ má i tajemnou komnatu... :D)

2. Prasinky

Výsledek obrázku pro hogsmeade christmas tumblr Související obrázek

Prasinky jsou malá kouzelnická vesnička vedle Bradavic. Žáci můžou od 3. ročníku Prasinky navštěvovat a můžou si vychutnat tamější delikatesu, Máslový ležák. Já osobně jsem si Prasinky zamilovala. Poprvé jsme si o nich mohli přečíst ve 3. díle, když Harry se s pomocí Pobertova plánku tajně vydává do Prasinek přes tajnou chodbu do Medového ráje. Medový ráj je výborné cukrářství a také jeden z mnoha obchodů (další jsou U Taškáře, U Džina v láhvi, U Tří košťat nebo Čajovna madam Pacinkové).


3. Příčná ulice

Výsledek obrázku pro diagon alley tumblr

Příčná ulice je ulice v Londýně s mnoha obchody. U Ollivendera sežene hůlky, V Krucáncích a kaňourech najdete knihy, Madame Malkinová vám ušije hábity pro každou příležitost, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových vám pokaždé vykouzlí úsměv na tváři nebo můžete zajít do hostince Děravý kotel. Kromě obchodů je zde i kouzelnická banka, Gringottovy, a sídlo redakce Denního věštce.

4. Obrtlá ulice

Výsledek obrázku pro Knockturn Alley tumblr

Obrtlá ulice je ulice v Londýně vedle Příčné ulice. Jsou v ní obchody s černou magiií jako třeba obchod Borgina a Burkese.

5. Nástupiště 9 3/4

Výsledek obrázku pro platform 9 3/4 tumblr

Je kouzelnické nástupiště. Dostanete se tam proběhnutím zdí mezi nástupišti 9 a 10. Každoročně odsud odjíždí vlak do Bradavic a to 1. září v 11:00.

6. Azkaban

Výsledek obrázku pro azkaban

Azkaban je kouzelnické vězení s tou největší ostrahou. Hlídají ho mozkomorové a je na ostrově uprostřed moře, takže je velmi těžké z něj utéct. Byli tam uvězněni Sirius Black, jeho sestřenice Bellatrix Lestrangeová, Barty Skrk Jr., atd. (hlavně dopadení Smrtijedi).

7. Godrikův důl

Výsledek obrázku pro godric hollow tumblr harry potter

Gorrigův důl je mudlovská vesnice. Žijí v ní však kouzelníci. Žil tam dříve i Harry a jeho rodiče, dokud na ně nezaútočil Voldemort o Halloweenu, když byl Harrymu 1 rok.

8. Ministerstvo kouzel

Výsledek obrázku pro ministry of magic tumblr

Řeší všemožné trable a přestupky kouzelníků, je rozděleno na mnoho odborů. Jeho zaměstnanci byli např. Artur a Percy Weasleyovi, Kornelius Popletal, Dolores Umbridgeová atd.

9. Nemocnice svatého Munga

Přízemí
NEHODY S KOUZELNÝMI PŘEDMĚTY: Výbuchy kotlíků, zpětné plameny z hůlek, havárie košťat aj.
1. patro
ZRANĚNÍ ZPŮSOBENÁ KOUZELNÝMI TVORY: Kousnutí, žihadla, popáleniny, zapíchnuté bodliny aj.
2. patro
KOUZELNÉ INFEKCE: Nakažlivé choroby (dračí spalničky, mizící nemoc, ječivá plíseň aj.)
3. patro
OTRAVY ZPŮSOBENÉ LEKTVARY A BYLINAMI: Vyrážky, zvracení, neovladatelné chichotání aj.
4. patro
TRVALÁ POŠKOZENÍ ZPŮSOBENÁ ZAKLÍNADLY: Neodstranitelné kletby, uřknutí, nesprávně použitá kouzla aj.
5. patro
BISTRO PRO NÁVŠTĚVNÍKY / NEMOCNIČNÍ PRODEJNA

10. Zapovězený les

Výsledek obrázku pro forbidden forest tumblr

Zapovězený les se nachází vedle Bradavic, ale žáci do něj mají vstup zakázán (takže jen zkuste hádat kolikrát se tam Harry se svými kamarády zatoulal). Žáci tam nesmí z dobrého důvodu. Les je plný fantastických a nebezpečných tvorů (Ron by vám vyprávěl :D)


To je pro dnešek vše. Doufám, že se vám článek líbil a že vás budou nadále bavit.

Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Skvělý článek!:)
    Ještě bych zmínila třeba Doupě nebo dům Blackových, ale ten asi moc kouzelný nebyl, nu. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ještě bych napsala Lasturovou vilu a jinak super článek.

    OdpovědětVymazat