Rafaelova škola 4: Vlnění nymf | Recenze

By Booklover Niky - listopadu 17, 2018

Ahoj, už tu máme recenzi na čtvrtý díl Rafaelovy školy - Vlnění nymf.








Přečtěte si prvně recenze na 1. (odkaz zde), 2. díl (odkaz zde), 3. díl (odkaz zde).


Rafaelova škola 4: Vlnění nymf (376 str.) - Renata Štulcová
MAITREA - paperback

Nevěděla, co je teď a potom, co bylo předtím.

V primě byla vílou, v sekundě nágou, v tercii faunkou a teď ji čeká metamorfóza v nymfu. Stěhuje se do Vodního zámku její sestry nymfy Rusalky. Avšak její metamorfóza neprobíhá podle jejích představ, po probuzení ztratila paměť. Nepamatuje si skoro nic, ale postupně si však rozpomene. Už není malá a začíná být zmatená ze svých citů, které chová k Arthosovi. Ani on už ji nevidí jako tu malou vílu z primy. V rámci výuky se kvartáni chystají na Zakynthos, kde je také čeká pozdvižení. Kvarta jim přinese mnoho zážitků, dobrých i špatných. A co Marinin Lev, kdo to je? A dozví se rodinné tajemství.


Luna obíhá Zemi a všechny vody světa ji následují, nadechují se, vydechují, vlněním se dorozumívají, vlnění prochází všemi a vším.

Výsledek obrázku pro rafaelova skola 4Tenhle díl se mi moc líbil. Marina už se konečně chová vyspěleji a rozumněji. Moje domněnky o tom, kdo je Lev, jsou asi správné. Nevím proč, ale vždy mě fascinovali mořští lidé/panny a zkrátka tahle kniha splnila má očekávání. Obrázky skvěle dotvářely atmosféru a moc mě potěšilo, že autorka  začala dávat na začátek každé kapitoly citáty (např. od Shakespeara). V tomto díle se nám zase pár věcí trošičku poodhalilo a jsem čím dál tím víc zvědavá na konec série. Moc se těším na další díly.

Děkuji Renatě Štulcové za celou sérii Rafaelova škola.

Děkuji za přečtení.






Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů