Děti krve a kostí | Recenze

By Booklover Niky - listopadu 30, 2018

Výsledek obrázku pro děti krve a kostíAhoj! Zajímá vás můj názor na tuto novinku z Nakladatelství Host? V tom případě čtěte dál...

Děti krve a kostí (518 str.) - Tomi Adeyemiová
Nakladatelství Host - hardback s přebalem







Všichni jsme děti krve a kostí.

Kniha vypráví o Zélii, dívce se světlými vlasy, z kterých mají lidé strach. V 6 letech ji před ní zabili matku, protože byla mažijka. Mažiové dostali od bohů dary, magické schopnosti. Vyznačují se jedním velmi výrazným prvkem, bílými vlasy. Zélia by zdědila moc života a smrti, moc Ženců, po své matce, kdyby nebylo Nájezdu. Před 11 lety se orïšký král rozhodl vyvraždit všechny mažie a magie tak ze světa zmizela. Zélie náhodou narazí na orïšskou princeznu Amari, která ji prosí o pomoc. Potřebuje utéct. Zélie ji, nic netušíc, že se jedná o princeznu, pomůže. Spolu se svým bratrem Tzainem a princeznou Amari je čeká dobrodružná cesta za záchranou magie. Podaří se jim vrátit mažiům magii? A co Amariin bratr, Inan, poslechne příkaz svého otce a překazí jim to?


Snažil se mě chránit. Uprostřed všech těch zmatků a otázek je tohle překvapení nejsilnější.

 Tahle kniha mě bavila. Byla čtivá, napínavá, svět v ní byl do detailu promyšlený a musím říct, že na to, že se jedná o autorčinu prvotinu, tak to bylo opravdu parádní. Postavy byly bravurně vytvořeny, hlavně se mi líbil hlavní "záporák" (jestli vůbec byl záporákem :D) a vývoj jeho postavy. Příběh a prostředí je velmi originální. Trochu mi to připomínalo mix Grishaverse a série Jiskry v popelu, ale i přesto to mělo své osobní kouzlo. Tímto dílem si autorka vytvořila skvělý začátek pro celou sérii a myslím si, že ostatní díly nám ještě přinesou mnoho zvratů. Hodnotím 4,5/5*.



Děkuji Nakladatelství Host.

Výsledek obrázku pro host nakladatelství







Knihu lze zakoupit zde.

Děkuji za přečtení!

Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů