Oko za oko | Recenze

By Booklover Niky - června 11, 2017

Výsledek obrázku pro oko za oko kniha Ahoj! Dnes jsem se rozhodla, že napíšu recenzi na knihu Oko za oko od Jenny Han a Siobhan Vivian. Jenny Han bude 7. 10. v Praze na Humbooku! Jupí!!! Moc se na ní těším. Tak taky doražte.















Oko za oko (270 str.) - Jenny Hanová, Siobhan Vivianová
CooBoo - hardback
Velké holky nepláčou, ale vezmou svůj osud pevně do rukou.

Ostrov Jar není jen idylické místo na dovolenou, ale to vědí pouze ti, co na něm žijí. Kat, Mary a Lillia chodí na střední školu, ale to je asi to jediné, co mají společného… tedy kromě touhy pomstít se. Pomstít se těm, kteří je šikanovali, vysmívali se jim a udělali jim ze života peklo. Špatné věci se totiž stávají i hodným holkám. 

KAT už má dost toho, jak ji její bývalá nejlepší kamarádka ponižuje.

LILLIA klukům vždy věřila, ale tomu je konec. Ne potom, co se stalo tohle léto. A rozhodně to nenechá jen tak.

MARY ostrov před šesti lety opustila kvůli klukovi. Ale vrátila se a chce, aby ten, co jí kdysi ublížil, taky trpěl. 

Žádná z dívek by se sama nedokázala bránit, ale dohromady… dohromady jsou schopné čehokoli.


Tyto 3 dívky mají 1 společnou věc, touhu po pomstě. Každá má někoho komu by se chtěla pomstít. Kat je svérázná, samostatná dívka, která dřív mluví než myslí, je hodně impulzivní. To ona se stala iniciátorkou toho všeho. Chce se pomstít své bývalé nejlepší kamarádce, která o ní roznáší nemilé drby. Lillia je Asiatka, dáma a patří mezi nejoblíbenější dívky školy, i přesto je milá a popularita ji nestoupla do hlavy. Chce se pomstít jednomu klukovi za to, co jí provedl tohle léto. Mary je plachá, nenápadná, ale potřebuje se pomstít ze všech nejvíce. Ona je na ostrově Jar vlastně nová, dříve tam vyrůstala, ale po zkušenosti se šikanou se odstěhovali, ale teď se znovu vrací.

Kniha se odehrává ve středoškolském prostředí a je vyprávěna ze 3 pohledů. Kapitoly jsou krátké a čtivé. I přes pomalý rozjezd je kniha napínavá a končí v otevřeném bodě. Autorky se s tím popraly perfektně. Hrozně moc se těším na další díly. 

Hodnotím ji 4,5/5.

Pokračování, které bude vycházet u CooBoo:

Výsledek obrázku pro oheň a plamenVýsledek obrázku pro oko za oko kniha

Děkuji Humbooku za knihu i celý balíček.
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů