Jak Grinch ukradl Vánoce! & Kocour v klobouku | Recenze

By Booklover Niky - prosince 12, 2019

Ahoj, v dnešním článku netradičně zrecenzuji 2 knihy. Obě jsou od stejného autora, celosvětově známého Dr. Seusse.






Kocour v klobouku (56 str.) - Dr. Seuss

Jak Grinch ukradl Vánoce! (56 str.) - Dr. Seuss

- Drobek, paperback










Jak Grinch ukradl Vánoce! - Příběh Grinche zná asi každý. V Kdovíkově mají všichni Kdovíci rádi Vánoce. Až na jednoho, tím je Grinch. Jelikož už mu všichni zpívající Kdovíci lezou krkem, rozhodne se, že Vánoce prostě ukradne. Podaří se mu překazit vánoční svátky nadobro?



Že by ty Vánoce, říkal si, nedaly se koupit? Že by ty Vánoce nedaly se uloupit?

Kocour v klobouku - Ke Kiki a jejímu bratrovi jednoho dne zavítá kocour v klobouku a obrátí jejich dům vzhůru nohama. Zažijí s kocourem šílená dobrodružství. Která? To si přečtěte v knize Kocour v klobouku.


Tu se otočíme, schválně, co uvidíme! Tak se otočíme a koho nevidíme! Kocoura v klobouku! Ten hned se ptal, co že tam sedíme a zíráme ven na louku.

Výsledek obrázku pro kocour v kloboukuJak Grinch ukradl Vánoce - Dr. Seuss
 Obě knihy jsou hezky ilustrované a čtivé. Rýmy jsou vtipné a myslím, že pro děti to díky nim bude hned zábavnější a zajímavější čtení. Délka knih je tak akorát na čtení před spaním. Mně osobně se více líbilo Jak Grinch ukradl Vánoce!, protože alespoň to mělo nějaké ponaučení a myšlenku - Vánoce se nedají ukrást nebo koupit. Naopak z knihy Kocour v klobouku žádné ponaučení nevycházelo a obecně i příběh byl takový šílený, až přetažený za vlasy. Grinchovi bych proto dala 4/5* a Kocourovi 3,5/5*. 


Děkuji knihydobrovsky.cz za knihy.

Knihy můžete zakoupit zde.


Děkuji za přečtení,
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů