Luna a ryba | Recenze

By Booklover Niky - prosince 09, 2019

Ahoj, dnešní článek je recenze na knihu |Luna a ryba od ilustrátorky Lisy Aisato.




Luna a ryba (40 str.) - Lisa Aisato
Drobek - hardback







Luna nemůže spát. Otevírá okno a dívá se ven. Něco tam venku je. Něco tam plave. Pomalu to klouže mezi domy. Je to balón? Aby lépe viděla, nakloní se z okna o trochu víc. Tamhle to je!

 Příběh Luny, která potká ztracenou létající rybu. Ryba toho moc nenamluví a když už něco řekne, tak je to jazykem, kterému Luna nerozumí. Luna chce rybičce pomoc s návratem domů, ale neví jak. Když ji ale na konci něco napadne...

Luna najde loďku. Vesluje na místo, kde je moře nejhlubší, a dává rybu do vody. A čeká.


Luna a ryba - Lisa AisatoNádherně ilustrovaná dětská kniha, která se dotkne dětí i dospělých. Zavede vás do magického světa očima malé dívky a vykouzlí vám úsměv na tváři. Věřím, že i mnohé z vás tento neobyčejný příběh dojme svou laskavostí. Lisa Aisato je neuvěřitelně talentovaná ilustrátorka a já její ilustrace zbožňuji. Textu v této knize není mnoho, ale to málo, co je v ní napsáno, je hezké a pro děti tak akorát. Myslím si, že kvantita textu není problémem. Kniha je zaměřená na děti a proto nevadí, že jsou v ní spíše obrázky. Ilustrace jsou sice nádherné, ale na některé děti si myslím, že by mohly působit lehce pesimisticky (mně naopak se líbí, že jsou takové, jaké jsou, ale mně je 16 :D). Nejvíc se mi líbila hlavní myšlenka a závěr, který je zároveň celkovým rozuzlením. Hodnotím 4/5*. Doporučuji minimálně prohlédnout si některé z Lisiných ilustrací v knihkupectví.


Moc děkuji knihydobrovsky.cz za zaslání knihy.

Knihu můžete zakoupit zde.


Děkuji za přečtení,
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

0 komentářů