Čarodějovy hodiny | Recenze

By Booklover Niky - října 09, 2018

Výsledek obrázku pro čarodÄ›jovy hodiny knihaAhoj, máme tu další recenzi. Slyšeli jste o knize Čarodějovy hodiny? Jestli ne, ráda vás s ní seznámím.












Čarodějovy hodiny (152 str.) - John Bellairs
King Cool - harback s přebalem


Psal se rok 1948 a panoval teplý a větrný letní večer. Tedy venku.

Kniha vypráví o Lewisovi Barnaveltovi. Lewis je sirotek, a proto se stěhuje ke svému strýci Jonathanovi. Lewis se o svém strýci, a také o jeho sousedce paní Zimmermannové, dozvídá, že jsou čarodějové. Opravdoví čarodějové! Ze začátku je ze všeho nadšený a chce se o kouzlech dozvědět, co nejvíce. Nevědomky vzkřísí Serennu Izardovou, manželku černokněžníka Isaaca Izarda. Odhalí Lewis tajemství hodin, které by mohly zničit lidstvo?

Jejich skla byla roztříštěná.


Čtivá, napínavá, tajemná kniha, která je perfektní na podzimní večery. Kniha je sice pro mladší čtenáře, ale bude se líbit i starším. Moc se mi líbilo, jak byl celý příběh vykreslen - tajemný, strašidelný dům zahalen tajemstvím a plný tikajících hodin. Velmi jsem si oblíbila postavy Jonathana a paní Zimmermannové. Ilustrace skvěle dotváří strašidelnou atmosféru děje. Má pouhých 152 stran, takže ji přečtete hned, protože budete tak napjatí, že budete chtít znát konec. Do kin se také blíží filmová adaptace, na kterou se určitě ráda podívám.

Hodnotím 4/5*.


Děkuji knihydobrovsky.cz za knihu.

Výsledek obrázku pro knihy dobrovský


Děkuji za přečtení.

Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Juuu, tak to vypadá zajímavě knihu si určitě ráda, časem, přečtu a na film kouknu až bude.
    Skvělá recenze

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc moc děkujuu ♥ Doufám, že se bude líbit kniha i film!

      Vymazat