Ambasadorství a HumbookStage 2019 | Pro knihomoly

By Booklover Niky - dubna 12, 2019

Ahoj, z dnešního článku mám obrovskou radost. Mnozí z vás už to asi ví, ale na blogu jsem o tom ještě nepsala. Jsem ambasadorkou Humbooku 2019! Dneska se více rozepíšu o ambasadorství, ambasadorkách a HumbookStage...


Pro ty, kteří nevědí, tak Humbook fest je knižní YA festival, kam každoročně přijíždí čeští i zahraniční autoři. Součástí programu jsou besedy, workshopy a rozhovory s blogery i autory. Pokud vás zajímá více, můžete si přečíst moje články o Humbooku 2017 a 2018 (odkaz kliknutím na roky)

Jak jsem psala, jsem jednou z 25 ambasadorek Humbookfestu 2019. Holky jsou všechny super a já se nemůžu dočkat až se se všemi poznám. Zatím jsem z naší sestavy opravdu nadšená. Byla bych ráda, kdybyste navštívili jejich profily - jsou to milé a velmi talentované slečny, které si zaslouží pozornost.

Jejich instagramy:
@ana_z_papiru
@lapetitdeny
@caroknih
@kacennnkaslibrary
@eliss_books
@knizni_vabeni
@sol.cte
@jeste.jednu.kapitolu
@zadevateroknihami
@tajny_zivot_mary
@knizny.zavislak
@martinakraus
@knihomolka_sarka
@b00ks.addicted
@everlinet
@jaji_books
@knihomolkazprahy
@iambookoholic
@adelina_cte
@mollyvknize
@papirovakridla
@bo_okista
@lu.books7
@slecna_s_knihou

👆 Tak to je 24 ambasadorek, určitě je sledujte ať o nic nepřijdete.

Stále nemůžu uvěřit, že jsem také součástí této pětadvacítky (pokud vás zajímá, jak se vybírali ambasadoři, odkážu vás na článek od Míši - Radši knihu odkaz zde). A že přihlášek bylo okolo dvou set?!? Jsem Humbooku (a všem lidem, kteří za tímto festivalem stojí) vděčná za důvěru, kterou do mě vložili - snad nezklamu! Není to však moje 1. ambasadorství, poprvé jsem byla ambasadorkou v roce 2017, kdy jsem v podstatě začínala, a proto to byl ještě větší šok, když mě vybrali. Ambasadorství jsem si tenkrát užila, získala jsem jakožto začínající bookblogger hodně zkušeností (a to od těch nejlepších 😄), mohu však upřímně říct, že Humbook i já jsme se posunuli a teď zpětně si uvědomuji, že bych něco udělala jinak. Pokusím se vám informace předávat nějakou "originální cestou" a doufám, že vás nebudu nudit. To je asi vše o ambasadorství a teď na Humbook Stage.

Kdo byl minulý rok na Světě knihy (můj článek ze Světa knihy 2018 - odkaz zde), tak ví, že tam byla Humbook Stage. Pro nové knihomoly - v rámci veletrhu Svět knihy, měl Humbook vlastní stan, kde probíhal program a besedy s českými autory (v podstatě demo verze samotného Humbooku, abychom si zkrátili čekání). Tento rok bude zase, jupí! Jako předešlý rok to bude v sobotu, tentokrát 11. 5. 2019 a bude hostit Gauč ve Stromovce. Já mám už k dispozici program, který vám tady samozřejmě vložím.

Ještě před programem vám sem chci vložit odkaz na FB skupinu Humbook Stage, kde můžete potvrdit svou účast a sledovat aktuální informace (odkaz zde).

10.30 - 11.30
Nástrahy překladu fantasy aneb kolik fantazie je k tomu potřeba?
Fantasy knihy jsou oblíbeným čtivem a také výtečným zdrojem nejrůznějších novotvarů, všeříkajících jmen a názvů i kreativních hrátek se slovy. Zkušené překladatelky Veronika Volhejnová, Jana Jašová a Alžběta Kalinová budou diskutovat o tom, s jakými nástrahami se při překládání fantasy musí potýkat.
11.45 - 12.45
Jeden příběh, mnoho podob – čtení v době digitální
Někdy už se kniha do kabelky nebo batohu prostě nevejde… Přijďte se seznámit s novými formami čtení (nejen v mobilu) a také s tím, jak v dnešním digitálním světě můžete příběhy i sami vytvářet. Chat fiction v appce Storki, e-knihy, audioknihy, seriálové real-time čtení s appkou StoryMe a ještě mnohem víc…Těšit se můžete na autory a autorky jak ze Storek (Martina Krausová), tak ze StoryMe (Alžběta Bílková a Martin Bečan). A o výhodách e-čtení v mobilu se dozvíte od Zuzky Strachotové.
13.00 - 14.00
Cestou necestou aneb cestovatelský battle
Jsou tři, nic je nezastaví a mají hlavy plné bláznivých nápadů. Cestovatelé Monika Benešová, Tomáš Vejmola a Matěj Balga prošli a projeli kus světa a na svých cestách nasbírali opravdu netradiční zážitky. Kolikrát během 100 km se rozbije tuk-tuk? Kolikrát spadne řetěz z kola? A kolikrát náplast z paty? Jak (ne)cestovat a jak si užít ta nejlepší dobrodružství?
14.15 - 15.15
Zlý a ještě zlejší aneb záporáci versus hrdinové
Co si budeme nalhávat, všichni máme slabost pro záporné hrdiny. Proč jsou často tak populární a dokážou změnit děj knihy, třeba i nečekaným směrem? Jasný názor na to mají spisovatelka Zuzka Strachotová a členky HumbookTeamu Míša Faktorová, Markéta Forejtová a Anna Kratochvílová. Ty nejznámější, nejzákeřnější a zároveň nejvíc okouzlující záporáky budete mít možnost hned na místě ohodnotit i vy sami. Kdo vyhraje pomyslnou hitparádu zla?
15.30 - 17.00
Young blood v young adult
Na literární scéně jsou stále ještě nováčky, ale jejich knihy rozhodně stojí za pozornost. Seznamte se s mladými a nadějnými autory a zeptejte se jich na všechno, co vás zajímá nejen o jejich knihách, ale i o tom, jak vlastně knihu napsat a vydat. S kůží na trh půjdou Petra Slováková, Pavel Bareš a Jan Tomeš. Společně s youtuberem Lubošem Kulíškem také pokřtíme novinku Kateřiny Šardické, která se stala vítězkou 2. ročníku literární soutěže Hvězda inkoustu.
CELÝ DEN 10.30 - 17.00
Workshopy s Potterfan
Milujete svět Harryho Pottera? Přijďte si vyzkoušet kouzelnický vědomostní kvíz o věcné ceny, vyrobte si knižní záložku s tématikou Harryho Pottera a mnoho dalšího.


Toť samotný program. Já jsem zvědavá asi na všechno, ale 100% navštívím Potterfan, Nástrahy překladu fantasy aneb kolik fantazie je k tomu potřeba? - vždy mě tohle hrozně zajímalo, jak někdo dokáže přeložit např. jména fantastických zvířat, světů, apod. a překladatele za to opravdu obdivuji, Jeden příběh, mnoho podob – čtení v době digitální - na Marťu nemůžu chybět :DZlý a ještě zlejší aneb záporáci versus hrdinové - na holky z Humbook Teamu se moc těším a i téma samotné mě velmi zaujalo. Ale pokusím se dorazit i na zbytek, protože mě ten program opravdu nalákal. Minulý rok byla HumbookStage moc fajn a díky ní jsem se na Humbook těšila ještě víc.

Snad se uvidíme už 11. 5. 2019 na Světě knihy, ještě lépe ve stanu HumbookStage!

Děkuji za přečtení!
Booklover Niky

  • Share:

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Strašně moc ti gratuluji k ambasadorství! :D
    I já jsem to zkoušela, ale bohužel to letos nevyšlo, tak snad příští rok. :)
    Těším se, co si pro nás Humbook připravil, nemám ani tušení a bojím se i hádat, kdo by mohl v říjnu přijet, ale opravdu se těším. :D
    Na HumbookStagei se určitě ukážu, ale nejprve plánuji obejít stánky, hlavně stánek Euromedie, kde mají skvělé slevy! A pak jsem byla pozvaná na Knihomolský brunch nakladatelství Yoli, kde si plánuji nechat podepsat knihy od Thea Addaira :D
    Tak snad tam na sebe narazíme, a pokud ne, tak hlavně ať si to obě užijeme. :D ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc ♥ Třeba ti to vyjde příště :)
      Hele, já zatím taky vůbec nevím, kdo má přijet a hádat si rozhodně netroufám :D
      Když mě někde uvidíš určitě za mnou přijď :).

      Vymazat